PetSanus - domov Aktualno O bioresonanci Diagnoza in terapije Koloidno srebro Proti klopom Cenik Galerija Članki in povezave Kontakt O nas Pravno obvestilo

Aktualno  O nas  Kontakt

Aktualni članek

Ko kuža stakne prehlad

Maja Napret, bioresonančna terapevtka za male živali


Vsi poznamo občutek glavobola, strganja po grlu, smrkanja ter podobnih tegob, ki so značilne za prehlade. Marsikateri lastnik psa ne ve, da psi prav tako kot mi, stakjeno prehlad. Predvsem ob večjih temperaturnih preskokih, kot smo jim bili priča v zadnjih dneh. Zaradi oslabljenega imunskega sistema, je naš pes izpostavljen različnim povzročiteljem bolezni, med drugim tudi virusom, ki povzročajo prehlade.  Psi lahko virus »poberejo« v naravi (sprehajalne poti, kjer se nahajajo drugi psi), ali direktno od psa, ki je že prehlajen.


Preventiva


Preden pričnemo razmišljati o simptomih je dobro pomisliti na preventivo. Zdrav pes z močnim imunskim sistemom je najbolje zaščiten pred prehladi. V letnih časih, ko je riziko za prehlad večji, psa hranimo s kvalitetno hrano, ki vsebuje veliko mesa oz. proteinov. Izogibajte se hrani, ki vsebuje žita. Pes naj se veliko giba ter pije. Poleg tega pa psu lahko dajete tudi kvalitetne vitaminske pripravke, ki so namenjeni izključno psom. Psi, ki živijo v stanovanju so na spremembe temperature še bolj občutljivi, na tržišču je vedno večja ponudba oblačil za pse. Ne gre le za modno muho! Oblecite ga, da se ne prehladi. Tudi dajanje koloidnega srebra, lahko psa obvaruje pred infekcijo.


Prepoznajmo problem


Pes prehlad doživlja podobno kot mi, ljudje, le da nam ne more povedati, kaj se dogaja. Običajno lastnik opazi, da pes na enkrat postane »len«, najrajši poležava, izgleda precej žalosten, temu se lahko pridruži tudi kihanje, kašljanje, rumen do zelen izcedek iz nosu, solzne oči. Ko opazimo te simptome, psu omogočimo, da počiva. Če pes živi v pesjaku, ga za nekaj dni prestavite v hišo, kjer mu pripravite prostor, kjer bo na suhem in toplem, pa vendar pazite, da ne bo pretoplo, saj pes utegne znova zboleti, ko ga boste prestavili nazaj ven. Optimalna temperatura prostora za psa, ki je navajen živeti zunaj, je v primeru prehlada približno 15°C. Na razpolago naj ima vodo pa tudi s hrano ga lahko malce bolj razvajate, če mu le paše jesti. Pri prehladih je potrebno biti previden, saj se lahko hitro razvijejo v bolj zapletene bolezni dihal. Če se simptomi v nekaj dneh ne izboljšajo, je obisk pri veterinarju seveda nujen.


Dajte mu malo nežnosti


Se spomnite, ko vam je mama skuhala »kurjo župco«, ko ste kot otrok zboleli? To si želi vaš kuža, ko je prehlajen. Pripravite mu hrano, ki jo ima res rad. Poskrbite, da bo veliko spil. Če ne kaže zanimanja za vodo, mu v litru vode prekuhajte manjši kos mesa ali ribe, to ga bo garantirano vzpodbudilo k pitju, saj mu boste naredili »vodo z okusom«. Če imate oblačila zanj, ga vedno oblecite, ko gre ven. Lahko mu izmerite tudi telesno temperaturo. Normalna telesna temperatura se pri psih giba med 38 in 39°C. Če temperatura po približno treh dneh ne pade, obiščite veterinarja. Hitro okrevanje lahko dosežete tudi z bioresonančno terapijo, ki pospeši zdravljenje prehlada, ter s koloidnim srebrom, ki ga damu psu za uživanje.


Povezave   Arhiv člankov

Uporaba   Navodila za lastnike živali   Pogosta vprašanja   Pravno obvestilo